Lidové noviny: Obchvatem do slepé uličky

V LN vyšel článek s názvem Obchvatem do slepé uličky. Jeho obsah lze stručně shrnout:

  1. po zavedení obchvatu se mohou stát některé obchody a novinový stánek nerentabilní a skončit; tím přijde několik lidi o práci,
  2. obchvat přesouvá znečištění exhalacemi z centra do okrajové části, kde je velká škola,
  3. obchvat neřeší problém přebujelé dopravy, jen ho odsouvá dál.

Jeden komentář u “Lidové noviny: Obchvatem do slepé uličky”

  1. Tento článek mě nepřesvědčil o nepotřebnosti obchvatu pro Slatiňany. Vysvětlím:

    • Ad. 1 – to se možná stane, koneckonců můžeme hádat, které obchody to budou a kolika lidí se to bude týkat…hádám tak 20ti. Stojí těch 20 pracovních míst, zvlášť dnes, když chybí na trhu 300tis. prac. míst (Firmám chybí 300 tisíc lidí, šíří se predátorské taktiky, hlásí komora), za hluk, exhalace a bezpečnost dalších několika set, možná tisíc obyvatel, které průtah městem obtěžuje a ohrožuje?

      Nemluvě o tom, že dodnes skončilo mnoho obchodů (Luto, Drášil) a novinový stánek pana Tučka, železářství už je otevřeno jen příležitostně… půjčovna svatebních šatů, Pecivál se přesunul do Chrudimi … navzdory průtahu městem se stále rostoucí dopravou! – jak to je možné? Možná že ani kolony kouřících aut skrz město mnohé obchody nezachrání.
    • Ad 2.
      1. U nás naopak kolem školy vede stávající komunikace; ani ke školce nebude obchvat o mnoho blíže, než nyní I/37
      2. Myslím, že auto projíždějící po obchvatu 80km/h vyprodukuje za dobu průjezdu od Kunčí do Presů méně exhalací a prachu. Hluk je sice silnější, ale po kratší dobu. Navíc vzdálenější většině obydlí a pěším.
      3. Ano, s tím souhlasím, že obchvaty neřeší příčinu přebujelé dopravy. Naopak spíš dopravu podporují – více lidem se vyplatí vzít auto a jet, když bude cesta pohodlnější. Ale je v naší zemi vůbec vůle politiků či většiny obyvatel omezovat dopravu? A doprava je přece nesnesitelná i bez obchvatů, ty jsou v tom podle mě nevině.
        Nicméně kdyby chtěl třeba někdo zrychlit vlakovou dopravu nebo optimalizovat autobusovou, tak to by jistě byla velmi záslužná věc!! Ale to musíme počkat, až přestanou být hlavními tématy voleb migranti, Kalousek a špína, kterou někdo vyšťoural na kdekoho. Možná až se jako občané začneme zajímat o to, co který politik či strana dělá pro zemi, jaké nese ovoce, pak si všimneme, že je mnoho těch, kteří nekecají a dělají…stačí se dívat kolem (a nemusí to být ani ti, kteří si to dávají na billboardy).

Napsat komentář

U komentářů prosím uvádějte celé své jméno.