TOP09 vítá vznik silné opozice

Lídr TOP09 Vít Steklý zveřejnil na stránce strany prohlášení k povolebním vyjednávání, kde vysvětluje důvody ztroskotání jednání se Sedmou a důvody koalice s SNK.

Také zde se zmiňuje problém s požadavkem Sedmy na osobu starosty i místostarosty: „Ano, 12 let tomu tak bylo, SNK-ED si vždy nad Sedmou dokázalo prosadit starostu a místostarostu, to ale neznamená, že se po třech volebních obdobích něco takového stává zvykem. “

Odmítnutí dvojkoalice v Radě města (TOP09+ODS a Sedma) je zde odůvodněno obavou, že by nevznikla silná opozice v Zastupitelstvu (byla by tvořená stranou SNK).

Odmítnutí trojkoalice (Sedma 3 místa, Sedma post starosty a místostarosty,  SNK-ED 2, ODS+TOP09 2) je zase odůvodněno obavou, že by se v Radě rozdílné názory nedostatečně projevovaly: „…čestní lidé jsou loajální myšlence a razí se tak jen jedna cesta. Věci pak rychle zamrzají ve vývoji.“

V koaliční smlouvě s SNK a TOP09+ODS je však dohoda, že Sedma se bude moci nadále podílet na přípravě územního plánu, což je její dlouholetá priorita.

2 komentáře u „TOP09 vítá vznik silné opozice“

Napsat komentář

U komentářů prosím uvádějte celé své jméno.